Inframaterieel online bestellen? Dit is waarom je het beter niet kan doen

 

Anno 2021 is het online shoppen niet meer weg te denken. Het heeft tijdens de lockdown in het bijzonder veel nieuwe deuren geopend. Maar, elk voordeel heeft ook zijn nadeel.

1. De natuurlijk grondstoffen raken op
We zijn massaal met z’n allen online gaan bestellen waardoor er nu een papier- en karton tekort is. Daarnaast neemt door de toenemende vraag en schaarste van het product de kosten drastisch toe.

2. Toename verzend- en retourkosten
In eerste instantie lijkt het aantrekkelijk om iets te laten verzenden, maar als je de rekensom maakt blijkt niks minder waar. Je bent vaak juist goedkoper uit om het rechtstreeks bij de winkel te halen. Dat niet alleen – als je een aankoop moet retourneren omdat het onderdeel voor je trilplaat bijvoorbeeld toch niet past, zijn daar retourkosten aan verbonden die ook voor jouw rekening kunnen vallen.

3. Extra vervuiling
Extra pakketjes betekent meer te leveren en langere ritten voor de chauffeurs. Afhankelijk van het type (vracht)auto kan dit ook meer CO2 uitstoot betekenen.

4. Vertraging
Het bestelde product heb je niet direct in huis en als je pech hebt, moet je hier ook nog een langere periode op wachten. In de winkel kun je – mits de voorraad toereikend is natuurlijk – het product direct mee naar huis nemen.

5. Gemis persoonlijk contact, service en garantievoordelen
Op een plaatje ziet het er toch vaak anders uit dan in het echt. Het is dan ook ontzettend fijn om van een expert advies te krijgen. Je kunt het product direct zien, vasthouden en proberen. Het persoonlijke contact kent ook voordelen op langere termijn. Is bijvoorbeeld de veer van de remhendel kapot? Dan zal je bij een online aankoop hier meer tijd en eventueel geld aan kwijt zijn.

Kortom: online bestellen draagt niet bij aan een duurzamere wereld óf klantbeleving. Iets waar wij bij Trilplaten Van Diepen juist veel waarde aan hechten! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.